Hvis man vil gå fra at tale til unge mennesker til at snakke med unge mennesker, skal man gå fra at lave en reklamefilm til at skabe “content”.

Unge menneskers medieforbrug kan bedst betegnes som yderst fragmenteret. De bevæger sig ubesværet imellem mange platforme og i et væld af medier. Deres adfærd bærer ofte præg af multitasking, hvor indhold bliver sorteret og fordøjet næsten instinktivt.

Det gør at reklamer løber en stor risiko for at blive sorteret fra. Derfor kræver ungdoms-kampagner som denne en yderst sofistikeret connection-strategi. De forskellige medier, både passive og interaktive, skal flyde sammen og give kampagnen liv og engagere målgruppen på tværs af et væld af touch points. En succesfuld Sprite-kampagne kræver altså, at vi både i idé og strategi kan tænke som en 15-årig.

Sprite’s DNA bliver til en idé

Det ligger dybt i Sprite’s arv og DNA at sige tingene lige ud, så på skuldrene af det byggede vi vores core creative idea: ”Sprite Refreshing Truth Helps You Un-fake The World”. Kampagnen blev baseret på en lang række indsigter og sandheder om målgruppens liv, som blev formet til små ”messages of truth”.

Content der virker og rejser starter uden produktet

Vi ved, at vores unge målgruppe har en naturlig modstand overfor reklame. Derfor var en succesfuld kampagne afhængig af, at Sprite kunne tænke som målgruppen og skabe “content”, der hverken ligner eller føles som tradi­tionel reklame. Derfor var alle de kreative elementer baseret på humoristiske indsigter om målgruppen og deres liv. De flere end 130 unikke, integrerede elementer gjorde det muligt for Sprite’s Refreshing Truth-kampagne at forbinde og engagere de unge på tværs af medier, platforme – og landegrænser. Vi skabte et community af ligesindede brugere og et uforholdsmæssigt stort kampagneindtryk. Og gjorde det muligt for Sprite at blande sig i de unges medielandskab uden at gøre sig uheldigt bemærket.

En ægte liquid and linked kampagne

Hvert eneste klip havde “hooks” der linkede videre til mere Sprite content og til sitet.