Allerede i sit første leveår har innovations-bureauet INNX oplevet tilgang af flere store kunder, og nu er endnu et spændende samarbejde landet hos Mads Brix og Co.

I maj sidste år så innovations-bureauet INNX dagens lys, og siden da har der været travlhed på kontoret i det indre København.

Bl.a. Boxer, PlayStation, Dynaudio og Den Blå Planet har valgt at bruge forskellige af bureauets digitale løsninger og værktøjer – og nu er også Kræftens Bekæmpelse kommet til.

Fokus i samarbejdet er sociale medier, og det handler ikke om tech for techs skyld, men i høj grad om at identificere potentiale ved at skabe større viden om den kontekst Kræftens Bekæmpelse indgår i.

– Ambitionen er at sikre at vi får mest ud af pengene og investerer der, hvor de gør en forskel. Vi skal forstå, hvad der virker, og hvor det virker. På den måde kan vi tage beslutninger, der er data-validerede og dermed optimere på tværs af vores forskellige kanaler, siger Jannick Blaksmark, der er Head of Social og Creative hos Kræftens Bekæmpelse.

Det vanskelige overblik

Det unge innovations-bureau har siden starten sidste år arbejdet på at udvikle digitale værktøjer – et af dem er netop INNX Social – med fokus på at løse konkrete udfordringer.

Og Mads Brix, der er CEO hos INNX, glæder sig naturligt nok over samarbejdet med organisationen:

– Kræftens Bekæmpelse har gennem årene vist deres evne til at trænge igennem med vigtige budskaber til mange forskellige målgrupper. Jeg ser frem til, at vi i samarbejde skal optimere på tværs af nogle spændende områder. Der ligger et potentiale, der er større, end vi kan forstå på nuværende tidspunkt siger han.

Mads Brix peger på, at virksomheder i en tid med massivt informations-overload, big-data og platforme kan have svært ved at få et overblik:

– Vi lever i en tid hvor der er gået inflation i content, og mere og mere er sjældent lig med bedre. Det stiller krav til virksomhederne, der er kontinuerligt til stede, fordi forkerte beslutninger får større og større omkostninger.

Ikke kun eget spejlbillede

– I mange tilfælde er det ikke effektivt for virksomheder blot at købe software. Tiden det tager at implementere ny software er lang og adgang til rå big-data giver oftere panderynker end værdifuld viden, siger Mads Brix og tilføjer:

– En kodning kan være nok så sofistikeret, eller teknologien nok så ny, men hvis den ikke løser et behov, er den i bedste fald ubrugelig, i værste fald skadelig for brandet.

Og netop dét udgangspunkt har været vigtigt for Kræftens Bekæmpelse:

– Med INNX kan vi flytte os fra at kigge på vores eget spejlbillede i et forsøg på at forstå verden ud fra egne erfaringer. INNX hjælper os med at kigge på vores kollegaer i branchen, organisationer og virksomheder – og på den måde kan vi begynde at forstå verden ud fra den sammenhæng vi som organisation indgår i, siger Jannick Blaksmark.

Artiklen stammer fra Markedsføring