For Den Blå Planet handler digitalisering ikke kun om at tilpasse mediaindsatsen til de relevante kontaktpunkter men om at udnytte digitale løsninger igennem hele processen for at øge effektiviteten. Den digitale innovationsvirksomhed INNX er ny partner.

Den Blå Planet har gennem de seneste år løbende optimeret marketingindsatsen gennem digitalisering og data. Det har både været gennem en kontinuerlig proces omkring mediaindkøb og -aktivering med Orchestra samt etablering af en ny tilgang til kampagneudviklinger med Orbit Red og BudskabsmodelleringTM.

Nu er tiden blevet moden til de næste skridt, og et af dem handler om digitale værktøjer og platforme. Den Blå Planet kommer fremover til at bruge INNX HUB, et intuitivt asset management- og distributionsværktøj der bruger AI til at give et overblik over alle omnichannel-filtyper. Samtidig bruges INNX Social til at tracke både egne og konkurrenters social performance i interaktioner, content typer mm. Tony Jørgensen, Salgs- og Marketingchef på Den Blå Planet, forklarer:

“I takt med at vores opgaver både bliver mere komplekse pga. digitalisering og sammensmeltningen af markedsføringen og brugeroplevelsen, får vi brug for nye værktøjer. Dels har vi brug for hjælp til at sikre, at de nye krav og kompleksiteten ikke stjæler den tid og opmærksomhed, der skal gå til at udvikle og producere det gode indhold og de engagerende aktiveringer. Dels har vi brug for hjælp til løbende at forholde os til de mange data-strømme på en ny måde – det skal gøre os i stand til at tage beslutninger og optimere fremadrettet i stedet for at forstå nuancer af, hvad der er sket tidligere.”

Samarbejdet handler med andre ord om at kunne arbejde mere effektivt med content i dagligdagen og at kunne identificere og agere på muligheder, for at skabe et større engagement i content. Begge områder er relevante for langt de fleste virksomheder, og derfor findes der også en bred vifte af muligheder. Alligevel har processen udstillet en række udfordringer, som har været kritiske at overkomme. Tony Jørgensen forklarer:

“Jeg har set og fået præsenteret mange systemer, programmer og tools. Men det har ikke ledt til mange oplagte kandidater. I den ene ende af skalaen findes de billige eller gratis generelle systemer, der kun giver en overfladisk værdi. I den anden ende har systemerne en kompleksitets- og omkostningsgrad, der ville stille nogle vanvittig høje krav til os som virksomhed – fremfor egentlig at være en hjælp. Og som regel er kompleksiteten en konsekvens af, at løsningerne kan en masse ting, som vi egentlig ikke har brug for. Derfor blev vi allerede fra første syn meget begejstrede, da vi gennem vores samarbejde med Orbit Red blev præsenteret for de værktøjer, INNX har skabt”.

Oplevelsen hos Den Blå Planet kan de nikke genkendende til hos INNX og den rammer på mange måder hele fundamentet for deres udviklingsarbejde. Mads Brix, CEO hos INNX, uddyber:

“Vores udgangspunkt er altid at skabe en enkel og tilgængelig løsning på komplekse udfordringer. Det oplever vi bliver lettere, når man arbejder på de digitale platformes præmisser, fremfor at optimere besværlige processer fra den gamle verden. Vores nye platforme som gør det langt mere tilgængeligt, hurtigt og dynamisk at skabe scenarier baseret på store mængder af interaktionsdata, er et godt eksempel. Her oplever langt de fleste af vores kunder, at de sammen med Orbit Red på utrolig kort tid kan skabe nye initiativer baseret på data og fakta fremfor gæt eller mavefornemmelser. Det gør det både langt hurtigere at træffe og implementere beslutninger samtidig med, at det kan måles umiddelbart. Og det glæder vi os over at Den Blå Planet nu også kommer til at få del i”.