I en verden der er løbet tør for tilgængelige navne, er navnestrategien lige så vigtig som lanceringen.

Ingen virksomheder kan ignorere deres digitale tilstedeværelse, og ingen “normale” navne er tilgængelige online. Internettet er løbet tør for dot-com adresser med bogstavskombinationer under 5, og tendensen er den samme uanset hvilket marked, man agerer i. Ofte bliver navne skabt som acronymer eller neologoisme for at imødegå den udfordring. Navne der kræver forklaring. Navne der ikke giver mening og dermed kræver tid, kommunikation og penge før navneforståelsen er etableret.

Et navn bliver til et brand over tid, bygget af mange gode handlinger – og i visse tilfælde ødelagt af en enkelt forkert.

Summen af selskabets strategiske mål, værdier og kommunikation er dét, der bliver til det endelige brand via dets visuelle identitet, kommunikation, medarbejderadfærd og selve navnet. I Eniig’s tilfælde omfavnede navnet intentionen i virksomhedens strategi. Men endnu vigtigere: den kunne indgå dynamisk i sætninger og bruges som løftestang og call to action i markedsføringen.

Et brand man engagerer sig i, er et brand der deler ens værdier. Det er et brand man er Eniig med. Eniigs to i’er sikrede visuel disruption, noget unikt der øgede involveringen.

Er du eniig?