-Hvis vi skal vinde kampen mod Covid-19, må vi først overvinde den parallelle pandemi af mistillid og misinformation, udtalte international Chef i Rød Kors, Francesco Rocca, til CNN i starten af december.

49% af danskerne er ikke sikre på eller afviser helt, at de ville tage en godkendt vaccine imod COVID-19, viser en dansk undersøgelse udgivet af HOPE-project (udgivet d. 5 okt 2020).
-Jeg finder det foruroligende, at over 400.000 danskere helt afviser at ville tage en godkendt vaccine, og frygter at tallet vokser eksponentielt, når vaccinen først bliver tilgængelig. Vi er afhængige af at op mod 70 procent af befolkningen tager vaccinen, for at opnå flokimmunitet, siger CEO i det faktabaserede reklamebureau, Orbit Red, Thomas Nolsøe.

COVID-19 har haft store konsekvenser for dansk økonomi medet hårdt presset erhvervsliv og højere ledighed. Hvis vaccinemodstanden vokser, risikerer vi et mere langstrakt, negativt forløb.

-Vi vil se, at misinformationer og konspirationsteorier om COVID-19 vaccinen eksploderer online. Misinformation vil blande sig med troværdige informationskilder, og den komplekse situation vil gøre det svært for forbrugeren at filtrere i informationsstrømmen. Vaccinen kan let blive syndebuk for en pandemi, som kan være uhåndgribelig, siger Thomas.

Vacciner virker ikke, hvis vi ikke tager dem.

-Vi gør, hvad vi kan for at tage ansvar i en krise, som har ramt os alle sammen. Med kampagnen Vacciner Giver Mening vil vi bekæmpe misinformation og forberede danskerne på ankomsten af en godkendt vaccine, afslutter Thomas.

-Vi håber at andre bureauer vil medvirke i den kollektive kamp imod mistillid og misinformation – og bidrage til kampagnen Vacciner Giver Mening med egne indsatser. Vacciner Giver Mening kæmper en fælles sag, og et samarbejde på tværs af bureauer vil øge effekten, siger Kreativ Direktør i Orbit Red, Simon Wooller.