I forbindelse med Lars Larsen Furniture Groups overtagelse af ILVA og IDEmøbler hjalp Orbit Red med differentieringen mellem brandsne.

Da Lars Larsen Group i 2013 overtog IDEmøbler, IDdesign og ILVA, var det med en klar plan om at udnytte de synergier, der ville være på tværs af indkøb, logistik, lager, levering mm.  Analyser viste samtidig, at man ville nå længere på det danske marked med 2 individuelle brands, i stedet for at markedsføre dem som ét. De stordriftsfordele der er kommet af at være en del af JYSK, gør nu ILVA klar til næste skridt: En tydeligere position og en tydeligere differentiering, ikke mindst fra IDEmøbler.

Samme ejer men to forskellige koncepter

Piet Klein, Kædedirektør for IDEmøbler og ILVA (IDdesign), har haft en umådelig travl sommer:

“IDdesign/JYSK har valgt at satse på begge kæder, og derfor skal de positioneres i forhold til hinanden. Det man vil se nu er to brands, der kommunikerer samtidig, men individuelt. To stærke brands der henvender sig til to målgrupper. Det er kunderne, ikke geografien, der gør forskellen på de to kæder, og både erfaringer og analyser har vist, at der er plads til dem begge.”

Til re-positioneringen og differentieringsstrategien har man valgt Orbit Red som samarbejdspartner. Ikke et nyt samarbejde, men nærmere en udvidelse af et eksisterende eftersom Orbit Red allerede hjælper med markedsføringen af IDdesign i Mellemøsten og Sydeuropa.

”Samarbejdet med Orbit Red faldt naturligt, da kerneteamet allerede kendte vores ambitioner og tilgang til markedet via vores samarbejde om IDdesign i mere end 10 lande . Samtidig var det vigtigt for mig at sikre fornyelse med respekt for det ikoniske brand ILVA er, og det har Orbit vist de formår” forklarer Piet Klein, kædedirektør i IDdesign.

Den omfattende rebrandingprocess har ført til et helt nyt butikskoncept i Lyngby og Esbjerg, samt opdatering af samtlige kommunikations-flader. Når man arbejder med brandet fra facade til prisskilte, kan intet være overladt til tilfældighederne. Praktisk talt alle tænkelige kontaktflader er udskiftet sideløbende med, at man har udviklet individuelle forretnings- samt kommunikationsstrategier.

Kort og godt om ILVA

I 2013 overtog Lars Larsen Furniture Group både IDdesign, ILVA og IDEmøbler. ILVA gennemgår for tiden en omstrukturering og opdatering af butikkernes look, indretning, sortiment og kommunikation – alt sammen for at sikre en tydeligere differentiering af ILVA. Med ca. 1.000 medarbejdere og mere end 70 møbelhuse er ILVA, IDEmøbler og IDdesign, placeret i Sabro, en markant spiller på møbelmarkedet, både nationalt og internationalt.