Orbit Red har slået dørene op for en ny filial – Orbit Blue – i Malmø. ”Det svenske marked er meget professionaliseret”, siger David Asmussen, der ser et stort potentiale på den anden side af Sundet. Foreløbig indtager han selv rollen som CEO i den svenske filial.

Bureauet Orbit Red har i den senere tid samarbejdet med flere svenske kunder ud af kontoret på Strøget i København, men nu bliver tilstedeværelsen på den anden side af Sundet mere synlig. Det sker med åbningen af en Malmø-filial, der får navnet Orbit Blue. Og David Asmussen, der indtil videre indtager rollen som CEO i den svenske filial, ser gode muligheder for at få fodfæste:

– Det svenske marked er meget professionaliseret, og interessen for at basere sin markedsføring på fakta i stedet for gætterier, er markant. Den respons, der er, når vi præsenterer vores data-drevne tilgang og vores værktøjer, tyder på et potentiale, siger han og tilføjer:
– Den svenske CMO søger som regel et højt kreativt niveau, men stiller lige så høje krav til effekten, og derfor er vores data-drevne tilgang et godt match.

To ud af tre taler svensk

Tidligere i år styrkede Orbit Red sin kreative afdeling med Erik Dahlström, der blev hentet fra Wibroe, Duckert og Partners, og med nye svenske muskler var det logisk at kigge østpå, siger David Asmussen, der også selv er svensktalende:

– To ud af de tre ledende medarbejdere taler i forvejen flydende svensk, så for at signalere, at der heller ikke er sprogbarrierer, tager vi skridtet fuldt ud med en afdeling i Malmøs vækstområde.

Bureauet er startet forsigtig ud med forskellige retail brands, men bureauet kan endnu ikke afsløre konkrete navne:
– De projekter, vi arbejder på, er ikke ude i det offentlige rum endnu, og derfor hemmelige, men vi glæder os til at fortælle mere om det når det går on-air, siger David Asmussen.

Data og kreativitet følges ad

Orbit-bureauerne adskiller sig med egne ord fra andre bureauer ved at have datavalidering som en del af den kreative proces.

– Vi er nok Nordens eneste full-service reklamebureau og analysebureau i ét. Samtidig er vi et af de eneste kommunikationshuse i verden, der har processer, der sikrer, at forbruger-data bliver udnyttet bedst muligt, siger Simon Wooller, der er Creative Director hos Orbit Red i en pressemeddelelse, og tilføjer:
– Alle, der har arbejdet som kreativ på bureau, ved, hvor lidt der bliver brugt i den kreative udviklingsproces.

David Asmussen supplerer:
– Vi arbejder ud fra en proces, hvor vi producerer og indsamler data, der forudsiger forbrugerrespons. Forbruger-indsigter er nice to have. Forbrugerrespons er must-have. Og det er netop det, der er et marked for i Sverige.

Roller i begge lande

I første omgang indtager David Asmussen formelt rollen som CEO i den svenske filial – i det daglige fortsætter han foreløbig sit arbejde ud af Danmark som Creative Director.

– Simon Wooller er kreativ lead i Danmark og Erik Dahlström kreativ lead i Sverige, men eftersom vi krydser hinandens kompetencer, så kommer vi til at arbejde tæt sammen kontorene imellem i starten, siger David Asmussen.

Orbit-gruppen består af den digitale innovationsvirksomhed INNX, hovedkontoret Orbit Red i København og nu også Orbit Blue med adresse i Malmø.

Denne artikel stammer fra bladet Markedsføring

 

Leave a Reply