I stedet for fodbold, omklædningsrum og kolde øl, så viser Midtfyns Bryghus’ nye kampagne, hvor dum man kan se ud, når man drikker sig fuld. I samarbejde med Orbit Red, lancerer bryggeriet kampagnen “Celebrate quality, not quantity”.

Det er utjekket at drikke sig for fuld, dét mener 6 ud af 10 unge. Og netop denne indsigt er indgangen til de unge i Midtfyns Bryghus nye kampagne, som sætter fokus på kvalitet fremfor kvantitet.

En grim verdensrekord

-De danske unge har haft europarekorden i druk flere gange. Alkohol er blevet et middel mod usikkerhed og har fået en ophøjet status iblandt de unge. Denne overbevisning vil vi gøre op med i vores nye kampagne, siger ejeren af Midtfyns Bryghus, Eddie Szweda

-Som bryggeri har vi et ansvar for at bidrage til en sundere alkoholkultur – især blandt de unge. Vi kunne lige såvel havde råbt højt om, hvordan sport og øl går hånd i hånd, men det afhjælper desværre ikke problemet, fortsætter Eddie Szweda

De unge taler meme

I stedet for løftede pegefingre, så illustrerer kampagnen, hvor dum man faktisk ser ud, når man begiver sig ud i dødsdruk.

-De unge har i den grad adopteret de visuelle jokes i deres indbyrdes kommunikation. Derfor er kampagnen båret frem af 50 visuelle memes og en alternativ memegenerator. Hvis man vil ændre den måde, som de unge tænker på, så er man nødt til at tale samme sprog, siger Simon Wooller, Chief Creative i Orbit Red, der står bag strategi, kreativ retning og produktion.

-Det er ikke svært at markedsføre alkohol, det er svært at balancere mellem efterspørgsel og sund fornuft, fortsætter Simon Wooller

Øl skal nydes, ikke bælles

-Vores øl er et håndværk – det handler om kvalitet og den gode smagsoplevelse. Vi så en mulighed for at formidle et budskab som vi tror på og samtidig påvirke den måde, som de unge ser og oplever alkohol, siger Eddie Szweda.

Leave a Reply