Politiken ser gammeldags ud i dag, hvor hele avisens forside er en utraditionel annonce. Det er første gang i Politikens historie, fortæller bureauet bag. Læs om kampagnen og se billeder her.

Streaming-tjenesten Netflix har gjort det, ingen andre virksomheder har fået lov til i Politikens 138-årige historie: At købe sig til hele forsiden som reklameplads. Den historiske reklame-forside udkommer i dag, onsdag den 2. marts. Og ifølge bureauet bag, Orbit Red, er det første gang nogensinde.

Anledningen er lanceringen af Netflix’ nye film Against The Ice med danske Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollen.

Reklameforsiden er dog – på nær enkelte detaljer – identisk med Politikens egen originale forside fra 28. juli 1912. Tophistorien den dag var nyheden om, at den forsvundne danske polarforsker, Ejnar Mikkelsen og hans ledsager, maskinist Iversen, var fundet i god behold. Og det er præcis de to herrers treårige ekspedition i Nordgrønland, som Netflix-filmen handler om.

Udfordrer status quo

Den historiske avisforside på Politiken er omdrejningspunkt i en omfattende kampagne, som er udviklet af reklamebureauet Orbit Red i samarbejde med mediebureauet Wavemaker. Og ifølge Chief Creative Officer i Orbit Red, Simon Wooller, var meldingen fra Netflix, at man ville have noget usædvanligt.

– Netflix udfordrer status quo med deres indhold, men også med måden, de går til markedet. Vi vidste, at det ikke var nok at skabe noget distinkt, vi skulle gøre noget, som aldrig er gjort før, siger han i en pressemeddelelse om kampagnen.

Udover forsiden af Politiken vil danskerne derfor også kunne opleve masser af andre kampagnetiltag i bybilledet.

– Det var jo en global nyhedshistorie for 110 år siden, skriver Simon Wooller, der er idémanden bag kampagnen, i en mail til Markedsføring.

Han tilføjer:

– Så udover Politikens forside, så er vi gået efter at genskabe stemningen fra 1912 med radiospots optaget i gammel stil, plakater med historiske forsider, avis-drenge og piger, en veteranbil, aviskiosker osv.

En guldgrube af materiale

I kampagneperioden dukker der også andre elementer op. For eksempel i form af en ”take over” af Kgs. Nytorv Metro, hvor man kan opleve ”verdens længste filmplakat, der fortæller den fantastiske historie”. Og i næste uge vil en storywall på Nørreport vise tidslinjen for hovedpersonernes overlevelseshistorie gennem næsten tre år. Ifølge Simon Wooller har det været en ”meget anderledes kampagne at arbejde på”.

– På grund af det historiske element har der været en guldgrube af materiale, vi kunne tage udgangspunkt i, men som vi også har skullet respektere, skriver han og tilføjer:

– Vi har lavet sindssygt meget research og bl.a. brugt lang tid ude af huset for at søge viden. Eksempelvis på Det Kgl. Bibliotek, hvor vi har opsøgt den historiske viden, direkte fra Ejner Mikkelsens dagbøger og de over 100 år gamle aviser.

Og netop på det punkt har arbejdet med kampagnen adskilt sig fra mange andre kampagner, mener han.

– I vores branche skal vi ofte finde på noget nyt, men her handlede det lige så meget om at genskabe en glemt historie.

Bureauet ønsker ikke at oplyse budgettet for kampagnen. Man kan heller ikke oplyse de konkrete mål eller KPI’er, men Simon Wooller skriver om målsætningen:

– Netflix er en udfordrende kunde, som starter der, hvor mange andre kunder tænker – ”det bliver for besværligt”. Derfor er vi blevet briefet på at skabe noget anderledes kommunikation, som giver modtageren en oplevelse, som er større end den traditionelle medieeksponering.


Special edition hand-out avis


 

Artiklen stammer fra markedsforing.dk

Leave a Reply